10 האפליקציות הכי פופולאריות בעולם

0
1611
10 האפליקציות הכי פופולאריות בעולם
קרדיט FREEPIK

אפליקציות הן סוג של תוכנות פלאפון או מחשב אשר משתמשות במערכת של המכשיר על מנת להוציא לפועל פעולות שונות. אפליקציה בהבדל מתכנה היא קטנה יותר ובעצם מספר אפליקציות מרכיבות תכנות בכך שכל אחת מהן מייצגת יישום שונה של התוכנה. אפליקציות משמשות למגוון רחב של תפקידים ויכולות לשרת מטרה כללית (כמו: תרגום, דפדפנים, ניהול חשבון בנק, רשתות חברתיות, נגני מדיה) או מטרה ספציפית (כמו: צילום, ניהול חשבונות, סופר צעדים, שעון).
פיתוח אפליקציות היא מלכת אומנות טכנית המצריכה תשומת לב מפורטת, עובדה שמתחזקת כאשר אנו לוקחים בחשבון את חוויות המשתמש שבלעדיה זה לא משנה כמה האפליקציה שלנו אם היא לא נוחה או ברורה לתפעול.

מה הופך אפליקציה לפופולארית

הפופולאריות של כל אפליקציה ניתנת למדידה באמצעות ספירה פשוטה של כמות המשתמשים או ההורדות שלה. פיתוח אפליקציה טובה שתצליח לתפוס את צומת לב הקהל הוא תהליך מורכב שמעבר ליישום של האפליקציה חייב לתת תשומת לב לגורם חווית המשתמש (UX) על מנת לדאוג שהאפליקציה שלכם תהיה נוחה וקלה לשימוש ופה נכנסת חברת UX עם המומחיות לעצב את חווית המשתמש לפי צרכי האפליקציה והלקוח. על מנת להשיג הורדות רבות לאפליקציה שלכם אתם חייבים לשים דגש על חווית המשתמש שבכל מחקר עולה כגורם המרכזי להצלחתן של אפליקציות. אז שכחו ממערכות מסובכות המנטרה הנכונה לפיצוח אפליקציה כלשהיא היא לפתח אפליקציה נוחה לשימוש.

מאפיינים של 10 האפליקציות הכי פופולאריות כיום בשוק העולמי

שוק האפליקציות התקדם פלאים מאז שהמחשבים והסמרטפונים הפכו להיות חלק יותר אינטגראלי בחיי היום יום שלנו. אז מה בעצם הופך את האפליקציות הפופולאריות בשוק היום לכל כך פופולאריות? בואו נסתכל ביחד על 10 האפליקציות הכי פופולאריות בעולם וננסה לזהות את המאפיינים שלהם. ספויילר קטן – לכולן חווית משתמש (UX) ברמה איכותית ומלוטשת.
הדירוג לאפליקציות נעשה מתוך שקלול ההורדות של חנויות האפליקציות של גוגל ואפל.

  1. TikTok – אפליקציה של מדיה חברתית המאפשרת למשתמשים לשתף סרטונים ולתקשר עם משתמשים אחרים. פיתוח האפליקציה נעשה על ידי חברה סינית שהביאה את האסטטיקה וחוויות המשתמש החדשניות בסין על מנת לספק אפליקציה שהיא כל כך נוחה לשימוש שילדים בני 3 מסוגלים להפעילה.
  2.  -Telegramטלגרם היא אפליקציה המשמשת לתקשורת מוצפנת בין משתמשים ומאפשרת כלים דומים מאוד WhatsApp המפורסמת. חווית המשתמש בה נוחה מאוד והיא אפליקציה שמגיבה מצוין בשילוב עם תוספים שונים.
  3. Facebook- האפליקציה של המדיה החברתית פייסבוק עדיין ממוקמת גבוה וזאת בעיקר בשל ההתאמות שנעשות על הזמן על מנת לעדכן את חווית המשתמש ולהשאיר אותה כחוויה נוחה וקלה לתפעול.
  4. Instagram- אפליקציה חברתית של שיתוף תמונות, נשארה רלוונטית ובדומה לפייסבוק ובבעלותה שומרים צוות פיתוח חווית המשתמש, על חוויה קלה ונוחה לשימוש.
  5. WhatsApp- אפליקציית המסרונים המוכרת והאהובה עלינו, כל כך פשוטה לשימוש שהיא ממשיכה כבר יותר מעשור וחצי לכבוש את העולם. מצוידת בפיתוח חווית משתמש קלה ונוחה עד גיחוך לתפעל.
  6. Snapchat- אפליקציה שעושה שילוב בין מספר גורמים: שיתוף תמונות וסרטונים בסביבה של רשת חברתית עם יישומים מוצפנים, בשילוב של חווית משתמש פשוטה הכוללת מספר כפתורים מועט באסטטיקה מינימליסטית.
  7. Zoom- בזכות לצערנו הקורונה זום הפכה לאחת הפלטפורמות הפופולאריות בעולם לשיחות וידאו ונעשית בשימוש סטודנטים, אנשי תעשייה מסחר ועוד. עם חווית משתמש פשוטה ונקייה.
  8. Signal- יותר חדשה מטלגרם אך בעלת מאפיינים דומים, סיגנל מספקת שירותי תקשורת מוצפנים בנוסף לחוויית משתמש נוחה ופשוטה הרבה יותר ולכן התחילה לעקוף את טלגרם במספר ההורדות באירופה וצפון אמריקה.
  9. Messenger- אפליקציית המסרונים של פייסבוק. חווית משמש מסובכת ופחות נקייה אך עוברת עדכונים רבים לכיוון העיצוב הנקי.
  10. Youtube- האפליקציה של האתר המפורסם המשמש פלטפורמה חברתית לצפייה ושיתוף סרטונים.

הנתונים לא משקרים, פיתוח אפליקציה מוצלחת מצריכה חברת UX המתמחה בעיצוב חוויות משתמש נוחה.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here